Najnovije vijesti

KBS „Zmaj“ pobjednik turnira „Trofej Zmaja od Bosne“

15/10/2018 | objavio Radio Gradačac
KBS „Zmaj“ pobjednik turnira „Trofej Zmaja od Bosne“
Borilački sportovi

U nedjelju je održan 1. karate turnir „Trofej Zmaja od Bosne“ čiji je organizator bio Karate klub „Tempo“ Mediđa Donja – Gradačac. Prijavljena su 33 kluba iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa preko 450 takmičara a na kraju turnira plasman je ostvarilo 28 klubova u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

Turnir je organizovan u povodu 22. oktobra – Dana općine Gradačac koji je na svečanoj ceremoniji otvorio općinski načelnik Edis Dervišagić.

Ovu sportsku manifestaciju u gradu „Zmaja od Bosne“ podržali su Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona. U ime pokrovitelja prisutnima se obratio Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK a riječi dobrodošlice u ime organizatora turnira uputio je Mirza Ibrahimović predsjednik KK „Tempo“. 

Najuspješnija takmičarka bila je Ejla Hasanović (KK „Bosna-Kalesija“ Kalesija) a pehar za najuspješnijeg takmičara dobio je Armin Mujanović (KK „Tempo“ Mediđa Donja – Gradačac). Pehar za klub sa najviše takmičara pripao je KK „Bosna-Kalesija“ iz Kalesije.

U ukupnom plasmanu najbolji rezultat ostvarili su domaćini KK „Tempo“ sa 75 bodova ali se nije računao u poretku najuspješnijih ekipa.

Tako je prvo mjesto i novčanu nagradu od 500 eura osvojio KBS „Zmaj“ Gradačac (68 bodova), drugoplasirani je KK „Bosna-Kalesija“ (58 bodova) a treće mjesto pripalo je Karate klubu „Winner“ iz Tuzle čiji su takmičari osvojili 44 boda.

Pehare najuspješnijim ekipama uručio je Mirsad Fejzić, predsjednik Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

U revijalnom dijelu programa nastupili su braća Boris i Edis Kasumović reprezentativci Bosne i Hercegovine članovi KK “Tuzla-Simbra” Tuzla. Na do sada održana dva državna prvenstva za osobe s posebnim potrebama Boris je dva puta bio prvak, a Edis viceprvak BiH. Boris je branio boje Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Njihov nastup u sportskoj dvorani u Gradačcu nagrađen je aplauzom.

 

Plasman ekipno i pojedinačno po kategorijama možete pogledati OVDJE

Radio Gradačac / Foto: Adi Hasanović

Comments are closed.

YouTube