Najnovije vijesti

KBS “Zmaj” sa 13 medalja osvojio šesto mjesto na turniru “Trofej Bijeljine 2021“

03/06/2021 | objavio Radio Gradačac
KBS “Zmaj” sa 13 medalja osvojio šesto mjesto na turniru “Trofej Bijeljine 2021“
Borilački sportovi

U nedjelju, 30.05.2021. godine, je u Bijeljini u organizaciji Karate kluba “UNSU“ održano četvrto Otvoreno karate prvenstvo Grada Bijeljine “Trofej Bijeljine 2021“. Učešće je uzelo 52 kluba iz osam zemalja sa 492 učesnika, što je više  nego očekivano u vrlo nepovoljnoj zdravstvenoj i epidemiološkoj situaciji u kojoj se nalazimo već duže vrijeme.

Kluba borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac je učestvovao sa 10 takmičara u 13 kategorija i osvojili su sedam zlatnih, četiri srebrne i dvije bronzane medalje. Na osnovu ostvarenih rezultata u ukupnom poretku zauzeli su šesto mjesto.

Kao trenera kluba jako sam zadovoljan postignutim rezultatima gdje smo u ukupnom poretku klubova zauzeli šesto mjesto. U narednom periodu nas očekuju takmičenja u Sarajevu, Banja Luci, Državno prvenstvo u Bugojnu za kadete, juniore i U21, reako je Asmir Jahić, trener KBS “Zmaj” Gradačac.

Veoma je važno istaći da je Sadin Mulahalilović, karete reprezentativac Bosne i Hercegovine i član KBS “Zmaj” Gradačac, nakon oporavka od povrede nastavio sa takmičenjima. Osvojio je dvije zlatne medalje i novčanu nagradu od organizatora i kategoriji borbe seniori OPEN i seniori – 84 kilograma.

Pored Sadina Mulahalilovića u takmičarskom timu su bili Esma Pašalić koja je osvojila srebrenu i bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja i juniorki, Almina Kamberović (zlatna medalja u kategoriji kate), Arben Bajramović (srebrna medalja u kategoriji kate), Ejub Kavazović (zlatna medaljau u kategoriji kate), Maid Tursić (srebrna medalja u kategoriji kate), Esma Kavazović (bronzana medalja u katama), Tajra Kadić (srebrna medalja u kategoriji kate), Benjamin Begović (zlatna medalja u kategoriji kate) i Daris Suljkanović koji je osvojio dvije zlatne medalje u kategoriji kate dječaci oranž pojas 8 godina i dječaci 8 godina službena kategorija. 

 

 

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac

Comments are closed.

YouTube