Najnovije vijesti

KBS “Zmaj” učestvuje na turnirima na Ilidži i u Brčkom

10/03/2018 | objavio Radio Gradačac
KBS “Zmaj” učestvuje na turnirima na Ilidži i u Brčkom
Borilački sportovi

Preko 1200 takmičara iz preko 100 klubova ovaj vikend se takmiče na 13. Otvorenom prvenstvu u karateu “Ilidža Open 2018”.

Zmajevi iz Gradačca se, danas i sutra, bore za nove pobjede i medalje. Naporno se treniralo, a trud i rad se uvijek isplate, poručili su iz ovog kluba s pravom očekujući nove vrhunske rezultate.

Prema najnovijim informacijama na kraju prvog dana turnira na Ilidži, članice kata ekipe Zmaja u kategoriji kadetkinje-juniorke, Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić, osvojile su prvo mjesto i zlatne medalje.

U isto vrijeme okviru 1. kola Balkanske karate lige WFMC asocijacije koje se danas održava u Brčkom, Samir Ibrišević je osvojio prvo, a Mensur Begović drugo mjesto.

Danas su na turniru nastupali kadeti, juniori i seniori, a sutra će svoje vještine i znanja pokazati najmlađi Zmajevi uzrasta do 14 godina.

Otvoreno prvenstvo Ilidže je internacionalni karate turnir koji se tradicionalno održava u sklopu manifestacije “Dani Općine Ilidža”, a koja se odvija u više etapa kroz sportske, kulturne i druge tipove manifestacija.

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“Gradačac

Comments are closed.

YouTube