Najnovije vijesti

KBS “Zmaj” uspješnim nastupima u Tuzli završio takmičarsku sezonu

25/12/2018 | objavio Radio Gradačac
KBS “Zmaj” uspješnim nastupima u Tuzli završio takmičarsku sezonu
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac je u subotu, 22. decembra, učestvovao na dva različita takmičenja koja su se održavala u Tuzli. 

U velikoj sportskoj dvorani Mejdana održano je karate takmičenje pod nazivom “Trofej Husinski rudar 2018” u organizaciji KBS”Tuzla Sinbra” , dok je u maloj sportskoj dvorani održano 14. Državno prvenstvo u Kung Fu.

Na „Trofeju Husinski rudar“ učestvovalo je 16 takmičara Zmaja u katama i borbama koji su osvojili 17 medalja. 

Zlatne medalje su osvojili: Ermin Halilković – kate, Tajra Kadić – kate, Tarik Kadić – borbe, Ajnur Šaldić – kate i Nasmir Pašalić u katama i borbama koji je ujedno bio i najuspješniji takmičar Zmaja.

Srebrene medalje osvojili su: Harun Dedić – kate, Ejub Kavazović – kate i Esma Pašalić – kate, a bronzane: Ismar Ahmetović – borbe, Aldina Bahić – kate, Anel Bahić – borbe, Esma Kavazović – kate, Amina Mujezinović – kate, Mirhada Mujić – kate, Almin Pandžić – kate i Emra Subašić – kate.

Na takmičenju koje je održano u povodu Dana rudara učestvovalo je 320 takmičara iz 19 klubova. 

Na Državnom prvenstvu iz Kung Fu-a boje Zmajeva je branio Tarik Kukuljević koji je osvojio srebrenu medalju u borbama u kategoriji kadeta do 55 kg. Tehnički organizator prvenstva bio je Ving Tchun Kung Fu klub “Panter” Tuzla.

Na prvenstvu je učestvovalo preko 150 takmičara iz 11 klubova koji su se takmičili u borbama i formama.

Nastupom na ova dva takmičenja, članovi KBS „Zmaj“ završili su takmičarsku sezonu za 2018. godinu. U narednom periodu očekuju ih pripreme i polaganja kandidata za viša karate zvanja, te nekoliko seminara u svrhu usavršavanja i nadopune karate znanja kao vještine.

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube