Najnovije vijesti

Kenan Mešanović „Volonter godine“ Crvenog križa FBiH

09/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Kenan Mešanović „Volonter godine“ Crvenog križa FBiH
GRADAČAC

Nedavno je, povodom Međunarodnog dana volontera, Crveni križ Federacije BiH dodjelio priznanja „Volonter godine“ za 11 najuspješnijih volontera u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, u različitim kategorijama. Među dobitnicima je i Kenan Mešanović iz Gradačca. Njemu je dodjeljeno priznanje za posebno značajne rezultate i ostvarene ciljeve na promociji i unapređenju imidža Crvenog križa u zajednici.

Kenan Mešanović je učenik Medicinske škole MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac. Od 2012. godine je  volonter u Crvenom križu općine Gradačac. Predsjednika je mladih CK Gradačac.

Ovo priznanje mi znači veoma mnogo i to je potvrda da je moj volonterski angažman prepoznat na višim strukturama. To mi stvara dodatni motiv za još uspješnije bavljenje humanitarnim radom. Mislim da su svi volonteri u organizaciji volonteri godine, iz razloga što odvajaju svoje slobodno vrijeme i angažuju se u brojnim humanitarnim i volonterskim akcijama. Ali, nemoguce nagraditi sve pojedince i zato je ovo moje priznanje zasluga i nagrada volonterima i mladim CK Gradačac, ističe Kenan Mešanović.

Kako navode iz Crvenog križa Federacije BiH u protekloj, 2016. godini, 2.652 aktivnih volontera u strukturi ove organizacije ostvarila su 265.680 sati volonterskog rada. Angažovali su se na pružanju socijalnih usluga – distribucije humanitarne pomoći, radu kuhinja Crvenog križa, kućne njege i pružanju pomoći u okviru programa pripreme i odgovora na prirodne i druge nesreće, akcijama dobrovoljnog davanja krvi, provođenju obuka i takmičenja iz poznavanja prve pomoći i drugim aktivnostima iz oblasti javnog zdravstvenog prosvjećivanja, upozoravanju na opasnost od mina, radu Službe traženja, kao i u promociji humanih vrijednosti, širenja znanja o Crvenom križu i unaprijeđenju imidža Crvenog križa u zajednici.

Radio Gradačac/CK FBiH/ facebook: Mladi Crvenog križa općine Gradačac

Comments are closed.

YouTube