Najnovije vijesti

KIK “Zmaj”: Dvije utakmice tokom vikenda, finale KUP-a BiH i 1. kolo lige SKK BiH

15/10/2021 | objavio Radio Gradačac
KIK “Zmaj”: Dvije utakmice tokom vikenda, finale KUP-a BiH i 1. kolo lige SKK BiH
Košarka

Košarkaški invalidski klub “Zmaj” Gradačac sutra putuje u Banja Luku gdje će igrati finalnu utakmicu KUP-a Bosne i Hercegovine protiv domaćina, ekipe KKI “Vrbas”.

Podjećamo, prošlog vikenda na finalnom turniru odigranom u Sanskom Mostu, Zmajevi su osvojili KUP Federacije BiH, čime su se plasirali u finale KUP-a BiH. Ovo je prilika da još jedan pehar obogati vitrine najtrofejnijeg gradačačkog sportskog kolektiva.

Već u nedjelju, 17. oktobra, u utakmici prvog kola lige Saveza košarke u kolicima BiH, KIK “Zmaj” Gradačac dočekuje ekipu KIK “Una Sana” Bihać. Kako je potvrđeno za Radio Gradačac iz KIK “Zmaj”, utakmica se igra u sportskoj dvorani Skenderija u Gradačcu s početkom u 11:45 sati. 

Članovi našeg najtrofejnijeg kluba i u ovoj takmičarskoj sezoni žele postići što bolji rezultat i tako nastaviti uspješno takmičenje na domaćoj i međunarodnoj sceni.

O spremnosti ekipe i očekivanjima u finalu KUP-a BiH, te ambicijama u domaćem prvenstvu, u programu Radio Gradačca od 17:45 sati razgovaramo sa Edisom Imširovićem, kapitenom KIK “Zmaj” i selektorom reprezentacije BiH košarke u kolicima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube