Najnovije vijesti

KIK Zmaj otputovao u Lođ na takmičenje Eurolige košarke u kolicima

07/03/2019 | objavio Radio Gradačac
KIK Zmaj otputovao u Lođ na takmičenje Eurolige košarke u kolicima
Košarka

Košarkaški invalidski klub „Zmaj“ iz Gradačca otputovao je u Lođ (Poljska) na takmičenje IWBF Eurolige 3 grupa B. Na dvodnevni turnir, koji se igra 8. i 9. marta, otputovali su oslabljeni neigranjem Almira Hevešivića, Damira Babajića i Jasmina Fejzića.

Iako je povrijeđen Negrin Mulahalilović putuje sa ekipom u Poljsku. Tako da će ukupno osam Zmajeva braniti boje Gradačca i Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju, rekao je kapiten Edis Imširović.

U grupi B Eurolige 3 takmičit će se ekipe Fenerbahče iz Turske, Kielce i Lođ iz Poljske te Pardubice iz Češke i Zmaj iz Bosne i Hercegovine.

Za nas je veliko iznenađenje što smo svrstani u grupu sa turskim Fenerbahčeom, koji nije na vrijeme predao prijavu za Evropsku ligu šampiona pa su dobili mjesto u ovoj ligi. Oni su apsolutni favoriti. Od ekipa sa kojim se takmičimo šansu za pobjedu ćemo tražiti protiv Kielcea, ekipe koju poznajemo iz ranijeg takmičenje i protiv Pardubica koji su nam dužnici za poraz od prije dvije godine. Protiv domaćina iz Lođa i Fenerbahčea  ćemo pokušati da se dostojno predstavimo i pokažemo što znamo i možemo, rekao je Imširović.

 

KIK Zmaj 8. marta igra protiv ekipa Scyzory Kielce (15,45) i Fenerbahče (20,15). U subotu 9. marta odigrat će utakmicu protiv Studánka Pardubice (13,30) i zatvoriti turnir protiv domaćina ekipe Lođ duelom u 18,00 sati.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube