Najnovije vijesti

KIK “Zmaj” pobjednik 4. kola Bauerfeind lige

20/02/2022 | objavio Radio Gradačac
KIK “Zmaj” pobjednik 4. kola Bauerfeind lige
Košarka

Jučer (19.02.2022. godine) u Gradačcu je odigrano 4. kolo Međunarodna liga košarke u kolicima „Bauerfeind“. Domaćin je bio KIK „Zmaj“ Gradačac a odigrane su četiri utakmice. Takmičili su se KKI „Vrbas“ Banja Luka, KKI Zagreb (Zagreb, Hrvatska), KIK Sana (Sanski Most) i KIK „Zmaj“ Gradačac. Ovo kolo slobodna je bila ekipa KIK „Una-Sana“ iz Bihaća.

Voljom žrijeba, derbi je viđen u prvoj utakmici. Sastali su se KIK „Zmaj“ i KKI „Vrbas“ iz Banja Luke. Nakon neriješenog poluvremena 43:43 domaćini su bili razigraniji i precizniji pa su slavili rezultatom 95:82.

U drugoj utakmici snage su odmjerili KKI Zagreb – KIK Sana iz Sanskog Mosta koja je završena rezultatom 67:77. Sanjani su uz pobjedu protiv Zagreba zabilježili i poraz u trećoj utakmici jučerašnjeg programa izgubivši od KKI „Vrbas“ rezultatom 99:72.

Takmičenje u Gradačcu je završeno utakmicom između KIK „Zmaj“ i KKI „Zagreb“ a krajnji rezultat utakmice je 75:62.

Na tabeli vodi Zmaj sa 12 bodova sakupljenih u osam odigranih utakmica (četiri pobjede i sito toliko poraza). Slijede Vrbas i Una-Sana sa po 11 bodova (po šest odigranih utakmica). Četvrto mjesto je Sana iz Sanskog Mosta sa sedam bodova a na začelju Zagreb sa osvojena četiri boda u šest odigranih utakmica.

Nakon četiri odigrana kola došlo je do promjene na vrhu liste najkorisnijih igrača (MVP). Na čelu je Nermin Hujić iz Sane, drugi je Ramo Rekanović iz Una-Sana Bihać uz napomenu da su Bišćani bili slobodni ovo kolo. Trećeplasirani MVP je Edis Imširović iz KIK „Zmaj“ Gradačac, a odmah iza njega i Arnel Mulić.

Na listi najboljih strijelaca vodi Nermin Hujić iz Sane, drugi je Ramo Rekanović iz Una-Sana Bihać. Trećeplasirani je Arnel Mulić (KIK „Zmaj“) Gradačac.

Po broju asistencija, nekon odigrana četiri kola „Bauerfeind“ lige vodi Edis Imširović iz gradačačkog Zmaja.

Radio Gradačac / IWB Bauerfeind

Comments are closed.

YouTube