Najnovije vijesti

KIK “Zmaj” u sedmom kolu lige SKK BiH dočekuje “3K” Sarajevo

24/05/2021 | objavio Radio Gradačac
KIK “Zmaj” u sedmom kolu lige SKK BiH dočekuje “3K” Sarajevo
Košarka

Utakmica sedmog kola lige Saveza košarke u kolicima BiH između KIK „Zmaj“ Gradačac i KKK „3K“ Sarajevo odigrat će se u srijedu 26.05.2021.godine. Kako je potvrđeno za Radio Gradačac iz KIK “Zmaj”, utakmica se igra u sportskoj dvorani u Gradačcu s početkom u 13:00 sati. 

Članovi našeg najtrofejnijeg kluba i u ovoj takmičarskoj sezoni žele postići što bolji rezultat i tako nastaviti uspješno takmičenje na domaćoj i međunarodnoj sceni. Podstrek više je i odbrana naslova prvaka regionalne NLB Wheel lige košarke u kolicima u sezoni 2019/20. godine.

Kako ističu organizatori, ovo regionalno takmičenje odigrat će se u specifičnim uslovima. Zbog pandemije korona virusa sezona 2020/21. godine će započeti s velikim zakašnjenjem, tek 11. juna 2021. godine. Održat će se u Sportskoj dvorani u Kamniku, a timovi će odigrati ukupno 16 utakmica u dvije grupe. Tako će NLB Wheel liga za ovu takmičarsku sezonu trajati tri dana.

Učestvovat će osam timova- KKI Vrbas iz Banjaluke, KIK Zmaj iz Gradačca, KIK Sana iz Sanskog Mosta, Parasport Slovenija, KKI Zagreb iz Zagreba, KIK Una Sana iz Bihaća, KKOI Zadar i SPOK iz Srbije. KIK Zmaj je u grupi “A” sa ekipama KIK Sana iz Sanskog Mosta, KKOI Zadar i SPOK iz Srbije.

O ambicijama u domaćem prvenstvu i pripremama za novu sezonu regionalne NLB Wheel lige u “Sportskom oku” Radio Gradačca od 16:30 sati razgovaramo sa Edisom Imširovićem, kapitenom KIK “Zmaj” i selektorom reprezentacije BiH košarke u kolicima.

Radio Gradačac / NLB Whell liga

Comments are closed.

YouTube