Najnovije vijesti

“Kikićevi susreti” od 22. do 26. maja

08/05/2019 | objavio Radio Gradačac
“Kikićevi susreti” od 22. do 26. maja
GRADAČAC

Izvršni odbor „Kikićevih susreta“ utvrdio je Program ovogodišnje manifestacije koja će se održati u Gradačcu od 22. do 26. maja 2019. godine. Očekuje nas izuzetno bogat i sadržajan program, brojne promocije, izložbe i radionice za učenike i njihove nastavnike.

Nakon polaganja cvijaća na bistu književnika Hasana Kikića održat će se i svečana ceremonija ovogodišnje manifestacije. Prisutni će moći vidjeti i muzičko poetski kolaž „Tražim ulicu za svoje ime“.

Tradicionalno za gradačačke školarce će biti organizovane radionice kreativnog pisanja i posjeta pisaca učenicima osnovnih škola. Povodom godišnjice objavljivanja knjige Ismeta Smailovića „ Jezik Hasana Kikića“ biće održana tribina pod nazivom “BITI RIJEČ“.

Ljubitelji pisane riječi imat će priliku prisustvovati promociji romana „Šezdeset sedam dana magle“ autora Vahida Klopića kao i časopisa „Diwan“. U BZK „Preporod“ biće postavljena izložba slika sa likovne kolonije “LOKUM” i promovisano XX kolo edicije „Bošnjačka književnost u 100 knjiga“.

Na završnoj književnoj večeri očekuje se dolazak petnaest pisaca koji će govoriti svoje stihove i prozne radove.

Radio Gradačac

 

 

 

Comments are closed.

YouTube