Najnovije vijesti

„Kikićevi susreti“ odgođeni za oktobar

15/05/2020 | objavio Radio Gradačac
„Kikićevi susreti“ odgođeni za oktobar
KULTURA

Izvršni odbor „Kikićevih susreta“ na svom sastanku koji je održan 14.05.2020. godine je raspravljao o mogućnosti organizovanja ove književne manifestacije.

U skladu sa situacijom koja je trenutno u Bosni i Hercegovini i svijetu, a vezano za pandemiju koronavirusa, te mjerama koje su na snazi, zaključeno je sa se Susreti, koji su trebali biti krajem ovog mjeseca, odgode za jesen. Utvrđeno je da bi se Susreti mogli održati u oktobru, koji i jeste Svjetski mjesec knjige, rekao je Vahid Klopić, predsjednik Izvršnog odbora književne manifestacije „Kikićevi susreti“.

Pored toga, Izvršni odbor će u narednih 15 dana pokrenuti sopstveni facebook profil pod nazivom“Kikićevi susreti Gradačac“, koji će biti dokumentarističkog karaktera, gdje će javnost imati priliku da se upozna sa historijatom susreta koji postoje već punih 47 godina.

Navedeni FB profil će tretirati isključivo teme vezane za književnost i kulturu uopće, sa posebnim naglaskom na djelo Hasana Kikića.

Kroz ovaj oblik djelovanja će se vršiti popularizacija književnosti i obrazovanja uopće, kao i informacije vezane za konkretan rad u organizaciji „Kikićevih susreta“, rekao je za Radio Gradačac, predsjednik ovogodišnje književne manifestacije „Kikićevi susreti“.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube