Najnovije vijesti

“Kikićevi susreti” u znaku književnosti, likovne i dramske umjetnosti

20/05/2021 | objavio Radio Gradačac
“Kikićevi susreti” u znaku književnosti, likovne i dramske umjetnosti
KULTURA

Izvršni odbor ovogodišnjih „Kikićevih susreta“ je na svojoj sjednici održanoj 19.5.20121. godine, usvoji Program susreta, sa konkretnim zaduženjima. Ovogodišnja književna manifestacija održava se u Gradačcu od 7. do 18. juna kada je predviđeno Završno književno veče, u kome će uzeti učešće značajni bosanskohercegovački književni stvaraoci.

S obzirom da će ubrzo Program biti javno objavljen putem plakata, radija te portala i društvenih mreža, važno je napomenuti da će Susreti obuhvatati sadržaje iz domena književnosti, likovne i dramske umjetnosti.

Pažnji posjetilaca posebno preporučujemo predstavljanje 50 brojeva  časopisa Diwan, koji je svojim sadržajem stekao veliki ugled u Bosni i Hercegovini, a elektronskim izdanjima, već je poznat i u zemljama Evrope i Svijeta. O Diwanu, i njegovom značaju će govoriti urednici časopisa, od  osnivanja do danas, kao i redovni saradnici, koji su obogaćivali njegov sadržaj. Od sadržaja vezanih za književnost svakako treba istaći promociju knjige Dinka Delića „Doroga za Katmandu“, koju će, pored autora predstaviti prof. dr. Nedžad Ibrahimović, rekao je Vahid Klopić  predsjednik Izvršnog odbora ovogodišnjih „Kikićevih susreta“.

O ostalim detaljima, vezanim za ovogodišnju manifestaciju, bićete vrlo brzo obaviješteni.

Radio Gradačac / IO “Kikićevi susreti 2021”

Comments are closed.

YouTube