Najnovije vijesti

KOMUNALAC: Zamijenjena pumpa na izvorišu “Arterac” kod “Fabrike vode” u industrijskoj zoni

13/06/2020 | objavio Radio Gradačac
KOMUNALAC: Zamijenjena pumpa na izvorišu “Arterac” kod “Fabrike vode” u industrijskoj zoni
GRADAČAC

Prema informacijama koje smo upravo dobili iz JP Komunalac, otklonjen je zastoj u isporuci vode sa izvorišta “Arterac” kod “Fabrike vode” u industirjskoj zoni.

Podjećamo, sinoć nešto iza ponoći došlo je do kvara na pumpi koja crpi vodu iz ovog izvorišta sa kojeg se ostvaruje oko 1/3 dnevnih potreba za vodom gradskog područja.

Tokom dana su uprava i radnici Komunalca poduzeli sve moguće radnje kako bi što prije premostili kvar. Sa dubine oko 40 m izvađena je pumpa sa ovog izvorišta i utvrđeno je da je u kvaru usljed čega je i došlo do smanjenja količine vode za isporuku potrošačima. Kao najbrže moguće rješenje, sa izvorišta Okanovići je prebačena pumpa koja je inače radila minimalnim kapacitetom zbog nedostatka vode u bunaru. Njeno postavljanje u izvorište “Arterac” završeno je krajem dana, te je u sistem pušteno 14-15 l/s koliki je i inače kapacitet ovog izvorišta.

Tokom noći očekuje se da će vodu dobiti svi korisnici koji se snabdijevaju za bazena Avdići. Ostalim korisnicima koji su danas imali kontinuirano snabdijevanje biće obustavljena isporuka tokom noći, kako bi se omogućilo što brže punjenje vodovodnog sistema.

Iz JP Komunalac mole za strpljenje i racionalno korištenje vode, jer poduzimaju sve napore kako bi se teret pada nivoa podzemnih voda na izvorištu Okanovići i smanjenje raspoloživih količina za isporuku, ravnomjerno rasporedili na sve korisnike. Vanredne situacije, kao što je kvar na izvoru “Arterac” i za sutra najavljeni prekid napajanja elektičnom energijom na izvorištu Okanovići, dodatno otežavaju situaciju i isporuku vode do krajnjih potrošača.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube