Najnovije vijesti

Kontinuirano vodosnabdijevanje u Biberovom Polju, nabavlja se oprema za detekciju gubitaka vode u sistemu gradskog vodovoda

16/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Kontinuirano vodosnabdijevanje u Biberovom Polju, nabavlja se oprema za detekciju gubitaka vode u sistemu gradskog vodovoda
FOTO/VIDEO

U gradačačkoj mjesnoj zajednici Biberovo Polje uspješno je okončan problem snabdijevanja pitkom vodom. Sekundarna mreža izgrađena prije nekoliko godina priključena je na izvorište Domažić, nakon izgradnje novog cjevovoda, koja je dio višegodišnjeg projekta “Vodosnabdijevanje Gradačca”. 

Na sličan način problem snabdijevanja pitkom vodom uskoro bi trebao biti riješen i u mjesnim zajednicama Zelinja Donja i Mediđa Donja gdje traju završni radovi.

Napravljeni su koraci ka modernizaciji cjelokupnog sistema kako bi se gubici vode sveli na što manju mjeru, omogućavanju sigurnije, brže i ekološki prihvatljivije distribucije vode. U gradskoj upravi Gradačac potpisan je ugovor vrijedan 50.000 eura za nabavku opreme za detekciju gubitaka vode u sistemu gradskog vodovoda.

Kako je najavljeno iz gradske uprave, projekat Vodosnabdijevanja Gradačca biće nastavljen izgradnjom oko 10 kilometara vodovodne mreže prema MZ Rajska i rekonstrukciji azbest-cementne mreže u gradskom vodovodu.

Više detalja o Projektu “Vodosnabdijevanje Gradačca” i potpisivanju Ugovora za nabavku opreme za detekciju gubitaka vode u sistemu gradskog vodovoda pogledajte u priloženom video-prilogu.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube