Najnovije vijesti

Košarkaški klub “Gradačac” ove godine slavi jubilej – 50 godina postojanja

26/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Košarkaški klub “Gradačac” ove godine slavi jubilej – 50 godina postojanja
Košarka

Košarkaški klub “Gradačac” ove godine slavi jubilej 50 godina postojanja. Klub je osnovan 1974. godine i do rata je najveći uspjeh bilo takmičenje u II republičkoj ligi. U poslijeratnom periodu gradačački košarkaši jedan period igraju u prvoj ligi. Trenutno se takmiče u A2 razvojnoj ligi Sjever.

Nažalost nakon prvog dijela sezone klub se našao u finasijskoj krizi i bio je upitan nastavak rada u ovoj godini. Kako bi mogli finasirati nastavak takmičenja i promovisati razvoj košarke i omladinskih selekcija, nedavno je pokrenuta akcija kupovine karti podrške. Ova akcija je veoma dobro primljena kod stanovnika Gradačca ali i šire.

Podrška radu KK “Gradačac” najbolji je pokazatelj da je ovaj sport ponovo postaje popularan i budi pažnju gradačačke javnosti. Opstanak i rad kluba veoma je važan i povodom jubileja, 50 godina postojanja.

U godini jubileja treba istaći da pored KK Gradačac”, značajnu ulogu u promociji košarkaškog sporta u posljeratnim godinama ima KIK “Zmaj” koji je aktuelni šampion regionalne NLB lige košarke u kolicima.

__________

U TV prilogu govori Arnel Mulić, predsjednik i glavni trener KK “Gradačac”

Novinar Džemal Delić

Snimci i video montaža Sead Osmičić

__________

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube