Najnovije vijesti

“Kuke spasa” za socijalno ugrožene

02/02/2020 | objavio Radio Gradačac
“Kuke spasa” za socijalno ugrožene
FOTO/VIDEO

Jučer je u Gradačcu realizovan projekat “Kuke spasa” s ciljem pomoći socijalno ugroženim stanovnicima našeg grada. Volonteri Udruženja „Kult“ su postavili limene kutije u koje će građani moći odložiti konzerviranu i nekvarljivu hranu kao i odjeću koju više ne koriste.

Ideja je da ova humana akcija bude anonimna i da građani u kutije ostavljaju pomoć a oni kojima je ona potrebna slobodno i bez straha uzmu doniranu hranu i odjeću.

–  Kuke spasa su prvenstveno namijenjene socijalno ugroženim građanima našeg grada, za koje lično smatram da ne pokazujemo dovoljno empatije. Projekat je finansiran od strane organizacije Schüler Helfen Leben, a implementator projekta je Kult Gradačac. Želio bih se zahvaliti svim mladim ljudima koji su danas došli i uprličili završnu aktivnost ovog projekta, rekao je Vedran Mujić, koordinator projekta „Kuke spasa“.

Građani će hranu i odjeću moći odlagati u posebno dizajnirane limene kutije postavljene na parkingu kod Doma zdravlja i u ulici Reufa Huseinagića.

Kako saznajemo, u narednom periodu će na još dvije lokacije biti posatavljene „kuke spasa“ za odlaganje hrane i odjeće. Organizatori ove humane akcije će uspostaviti saradnju sa Organizacijom Crvenog križa u Gradačcu i na taj način omogućiti distirbuciju pomoći najugroženijima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube