Najnovije vijesti

„Kula“ Gradačac je jedan od pozitivnih primjera privatizacije

22/02/2016 | objavio Radio Gradačac
„Kula“ Gradačac je jedan od pozitivnih primjera privatizacije
Biznis

 

Kula Gradačac je jedan od pozitivnih primjera privatizacije. Uspješna kompanija koja ima oko 700 uposlenika, pretežno žena, svojim proizvodnim procesom dominantno je usmjerena ka izvozu u zemlje Europske unije.
„Vlada Tuzlanskog kantona želi promijeniti princip i dosadašnji odnos vlasti prema privrednicima. Mi želimo proaktivno istupiti prema svim poslodavcima i biti njihov servis, kako bi oni ostvarivali što bolje poslovne rezultate“ istakao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić na današnjem sastanku sa direktorom kompanije Kula Gradačac Mirsadom Novalićem.

 

Na sastanku su premijer i ministri prezetirali programe poticajnih mjera namjenjene poslodavcima i realnom sektoru koji su planirani u tekućoj godini, s posebnim akcentom na poticaje u zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta.
„Za poticaje otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru ove godine poslodavcima je stavljeno na raspolaganje oko 18 miliona KM i mi se nadamo da će ta sredstva u što većoj mjeri biti iskorištena, te da ćemo dobiti oko 4.000 novih uposlenih“, rekao je premijer Gutić dodajući da su glavni cilj Vlade Tuzlanskog kantona nova radna mjesta u realnom sektoru.
Obzirom da Kula Gradačac planira značajno proširenje svojih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje oko 250 novih radnih mjesta direktor Novalić je izrazio poseban interes za ovu vrstu poticaja.

 

U narednom periodu Vlada Tuzlanskog kantona će još intenzivnije iskoračiti prema privrednicima i kroz posjete njihovim proizvodnim pogonima prezentirati svoj plan aktivnosti, te mjere i poticaje kojima Vlada Tuzlanskog kantona nastoji poboljšati poslovni ambijent u našem kantonu.
Osim premijera Gutića i direktora Novalića, današnjem sastanku prisustvovali su ministri Husein Topčagić, Nermin Hodžić, Srđan Mićanović, Fahrudin Skopljak, te savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović, saopšteno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

 

 

Comments are closed.

YouTube