Najnovije vijesti

Ledenice Donje: Zajednički projekat za male školarce

26/10/2016 | objavio Radio Gradačac
Ledenice Donje: Zajednički projekat za male školarce
JP/JU/JZU

U područnoj školi Ledenice održan je Dan otvorenih vrata. Povod je bilo uspješno okončanje renoviranja enterijera i eksterijera objekta, projekta na koji se čekalo dugi niz godina.

2aPokretač projekta bila je učiteljica Senada Džekić, koja je za Radio Gradačac rekla da je imala veliku podršku matične škole „Ivan Goran Kovačić“ i Vijeća roditelja. Akcija prikupljanja neophodnih sredstava odvijala se prodajom ukrasnih predmeta tokom prošle školske godine.

1a

Za uspješno okončanje projekta zaslužna je i saradnja sa firmama – prijateljima škole: Miror, Unikomerc, Hempro, Granit- Prom, Džam, Ennal-stil, farma Džekić, Mlin Nezić, Saturn-Trade, Target, HP-Fluid, Studen &co, Fibraworld, Limoplast, Sarvan, E&O, Pulkom, Gradmont, Asim-komerc, Rajčanka, Omerović, Parkinzi, Bingo, Thema, Dohamix, Tehnoprofil, Ing Tarex, Balegem i Hidra.

3a

Izvršena je izmjena kompletne stolarije objekta, ugrađeni su pvc prozori i ulazna vrata, drvena unutrašnja vrata, uvedeno centralno grijanje, postavljena toplotna izolacija iznad prostorija, te izmijenjena keramika i sanitarije. Kompletan prostor je okrečen, a uređena je i školska terasa. U novom, uređenom prostoru jedanaest učenika područne škole Ledenice Donje započeli su novu, nadamo se uspješnu školsku godinu.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube