Najnovije vijesti

Lejla Baturić pobjednik mektebskog takmičenja iz Kiraeta III na nivou Rijaseta IZ BiH

07/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Lejla Baturić pobjednik mektebskog takmičenja iz Kiraeta III na nivou Rijaseta IZ BiH
Vjerske zajednice

Finale dvadeset trećeg takmičenja polaznika mektebske pouke održano je  na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu. Mladi predstavnici muftijstava takmičili su se u kategorijama Kiraet II, Test općeg znanja II, Test općeg znanja III i Kiraet III. U Gazi Husrev-begovoj džamiji nakon ikindije namaza dodijeljenje su posebne diplome i novčane nagrade pobjednicima, odnosno osvajačima prva tri mjesta po kategorijama, kao i njihovim muallimima, javlja Preprod.info.

U kategoriji Kiraet – III nivo prvo mjesto osvojila je Lejla Baturić iz Gradačca, džemat Jelovče Selo čiji je muallim Hajrudin-ef. Baturić. Prethodno Lejla je pobijedila na nivou Medžlisa Islamke zajednice Gradačac i Muftijstva tuzlanskog.

Drugo mjesto osvojio je Ibrahim Mujkanović, Vitez (Muallim Dženis-ef. Mulić), a trećeplasirane je Zerina Zambaković, Zavidovići (Muallim Emir-ef. Bečić).

Kako je saopćeno iz Medžlisa Islamskle zajednice Gradačac, ovo je prvi puta da jedan takmičar iz Gradačca osvoji prvo mjesto u najtežoj kategoriji takmičenja.

Ovo je historijski rezultat za Lejlu i njenog muallima, za naš Medžlis i za džemat Jelovče Selo. Lejla Baturić je nastupala u ekipi Muftijstva tuzlanskog. Dodatno, Lejla je bila uspješna takmičarka i u drugim disciplinama takmičenja: 1.mjesto na gradskog takmičenju iz fizike, 1.mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike, 1.mjesto na regionalnom/kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke. Proglašena je i učenikom generacije za školsku 202/2021. godinu JUOŠ “Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja, Gradačac. Iskrene čestitke. Čestitke i njenom mualimu mr. Hajrudin-ef. Baturiću, saopćeno je iz Medžlisa IZ Gradačac.

Čestitkama se pridružuje i kolektiv Radio Gradačca.

Radio Gradačac / Preporod.info / MIZ Gradačac / Foto: Preprod.info

 

Comments are closed.

YouTube