Najnovije vijesti

Lista podnosilaca prijava koji ispunjavaju/ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK

06/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Lista podnosilaca prijava koji ispunjavaju/ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK
Tuzlanski kanton

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona objavilo je liste podnosilaca prijava koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK fizičkim licima za 2021. godinu.

 

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona objavilo je dana 02.06.2021. godine Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima za 2021. godinu, u dnevnom listu „Dnevni avaz”, oglasnoj tabli i na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.

Tačkom VI Javnog poziva naznačeno je da Javni poziv ostaje otvoren do 30.06.2021. godine, sa napomenom da ukoliko broj prijava bude prelazio raspoloživi iznos sredstava, Ministarstvo zadržava pravo da zatvori Javni poziv prije naznačenog roka.

Kako je na adresu Ministarstva zaključno sa danom 08.06.2021. godine zaprimljeno 803 prijave, Ministarstvo je bilo prinuđeno ranije zatvoriti Javni poziv, a sve s ciljem kako se građani ne bi izlagali troškovima pripreme i ovjere dokumentacije, te gubitku vremena.

Jedini kriterij za ispunjavanje uslova Javnog poziva bio je potpuna dokumentacija koja je tražena tačkom IV, tako da broj prijava zaprimljenih dana 02., 03., 04. i 05.06.2021. godine iznosi 305 urednih prijava i 51 neuredna ili nepotpuna prijava, a za koji broj prijava Ministarstvo raspolaže finansijskim sredstvima predviđenim i Budžetom TK.

Ministarstvo će u narednom periodu i dalje finansijski podržavati projekte koji imaju za cilj smanjenje zagađenosti zraka, navodi se u obavijesti iz resornog ministarstva Vlade TK.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube