Najnovije vijesti

Lokalizovan požar na Gradačačkoj pijaci u Porebricama

14/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Lokalizovan požar na Gradačačkoj pijaci u Porebricama
GRADAČAC

Brojne vatrogasne ekipe iz Gradačca, Srebrenika, Brčkog i Pelagićeve uspjele su nakon nekoliko sati borbe sa vatrenom stihijom lokalizovati požar na Gradačačkoj pijaci u Porebricama.

Isam Sendić, šef Službe Civilne zaštite Općine Gradačac, je za Radio Gradačac rekao da je izgorjelo oko 2/3 objekata na Gradačačkoj pijaci. Ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac su gasile vatru jutros od 3:20 sati, a u pomoć su pritekli i vatrogasci iz Srebrenika, Brčko Distrikta i Pelagićeva. Vlasnici pijace su angažovali bager kako bi se tokom gašenja vatrogascima olakšao posao.

Na licu mjesta bio je veliki broj vlasnika objekata koji su pokušali spasiti barem dio robe. Vatrogasci vrše završne radnje, lice mjesta osiguravaju službenici Policijske stanice Gradačac, a očekuje se kako će uviđaj obaviti kantonalni tužilac i službenici MUP-a TK. Prema saznanjima iz Policije, nema podataka o eventualnim povrijeđenim osobama.

Prema onome što se može vidjeti na licu mjesta, materijalna šteta je ogromna, a o razmjerama posljedica ovog nemilog događaja dovoljno govori podatak da je u uništenim objektima egzistenciju obezbjeđivalo više stotina lica sa područja općine Gradačac i susjednih općina.

Podsjećamo, istu pijacu je zahvatio požar u januaru 2016. godine kada je izgorjelo preko 450 objekata sa kompletnim zalihama robe.

Radio Gradačac / Foto/video: klix.ba

Comments are closed.

YouTube