Najnovije vijesti

Mađioničarskim trikovima počelo “Ljeto u Gradačcu”

02/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Mađioničarskim trikovima počelo “Ljeto u Gradačcu”
GRADAČAC

Sinoć je u gradskom parku sa sadržajima za najmlađe počela kulturno-zabavna manifestacija „ Ljeto u Gradačcu“ koja će trajati do 25. avgusta. Najmlađe je čarobnim trikovima oduševio mađioničar Aladin, izmamivši aplauze i osmjehe na licima naših sugrađana.

Na Javni poziv  “Ljeto u Gradačcu” prijavila su se lokalna udruženja i neformalne grupe. Svi sadržaji će se realizovati na otvorenom prostoru – u gradskom parku, od 20 sati.

Grupa “BudiFit” će realizovati dva koncepta – za mlade “Naša djeca, naša radost” i “Fitnesom do zdravlja” za naše starije sugrađane. Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Gradačac priprema “Bajramsku akademiju” koja će se održati 9. avgusta.

Dan kasnije će kulturnu baštinu i tradiciju će prezentovati KUD “Sevdah” Vučkovci. “Iz sehare sevdaha i folklora” naziv je programskog sadržaja zakazanog za 24. avgust, kojim će se predstaviti članovi KUD “Zambak” Mediđa Donja i KUD “Gradačac” iz Gradačca.

Kako su saopćili organizatori, ova manifestacija ima za cilj da obogati, upotpuni i učini zabavnim ljetnje večeri u našem gradu.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube