Najnovije vijesti

Marš mira: Dolinom grobnica ka planini Udrč

09/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Marš mira: Dolinom grobnica ka planini Udrč
FBiH/BiH

Jutros su učesnici “Marša mira 2018” krenuli na drugu dionicu pješačkog pohoda ka Potočarima. Među šest hiljada osoba koji su jučer iz Nezuka krenuli na trodnevni put dug 100 kilometara je i 140 učesnika iz Gradačca.

Ove godine vremenske prilike nam nisu naklonjene, kiša i blato nam otežavaju put. I pored toga, jučer smo uspješno prešli prvu dionici Marša mira od Nezuka do Liplja. Svi učesnici iz Gradačca su dobro i zdravo, osim Samira Aščića koji je sinoć na preporuku ljekara vraćen kući. Danas je najzahtjevnija dionica preko planine Udrč a cilj je doći do konačišta u Mravinjcima. Bez obzira na težak put mi smo istrajni da 11. jula prisustvujemo komemoraciji i dženazi 35 žrtava genocida u Srebrenici, rekao je Munever Beširović vođa marševske kolone iz Gradačca i predsjednik JOB „Unija veterana“ Gradačac.

Delegacija Općine Gradačac sinoć je posjetila kamp Marša mira u Liplju i organizovala večeru za učesnike iz Gradačca. Nakon drugog marševskog dana organizator večere biće Savez Boračkih organizacija Gradačac.

Marš mira prolazi Dolinom grobnica i približava se planini Udrč, objavljeno je na službenoj fb stranici Marš mira uz priložene fotografije Marija Pejovića, novinara Al Jazeera Balkans.

Radio Gradačac / fb: Marš Mira / Foto: Mario Pejović

Comments are closed.

YouTube