Najnovije vijesti

„Medni doručak“ u Obdaništu „Kolibri“ i Udruženju „Kutak radosti“

17/12/2019 | objavio Radio Gradačac
„Medni doručak“ u Obdaništu „Kolibri“ i Udruženju „Kutak radosti“
GRADAČAC

Danas je bilo veoma svečano u Dječijem obdaništu „Kolibri“ i Udruženju „Kutak radosti“ u Gradačcu. Povod je „Medni doručak“ koji su organizovali članovi Udruženja pčelara „Pčela“ Gradačac“ i tom prilikom donirali med našim najmlađim sugrađanima.

Naše udruženje svake godine organizuje Sajam meda i pčelarstva i tom prilikom radimo ocjenu kvalitete meda. Pčelari za ocjenu dostavljaju uzorke meda i mi smo odlučili da i ove godine taj med poklonimo ustanovama i udruženjima u našem gradu. U okviru slične manifestacije koja se organizuje i u drugim mjestima tzv. „Medni doručci“ odlučili smo da doniramo određenu količinu meda našoj dragoj djeci koja borave u ovom obdaništu. Smatramo će to dorpinijeti razvoju njihovog zdravlja i razvoja, barem u nekom minimalnom obliku kojim mi možemo pomoći. Nastavićemo i ubuduće raditi na tom putu. Danas smo sličnu donaciju meda dodijelili i Udruženju „Kutak radosti“ u Gradačcu, koje rado posjećujemo i zahvaljujemo im se na gostoprimstvu kao i menadžmentu Obdaništa „Kolibri“, rekao je Enver Halilović, predsjednik Udruženja pčelara „Pčela“ Gradačac.

Dječije obdanište „Kolibri“ u ovoj predškolskoj godini broji  preko 250 djece i zdrava ishrana je jedan od važnih segmenata u njihovom odgojnom procesu. Direktor obdaništa Hajrudin Mehanović ističe da je ova posjeta pčelara višestruko značajna i osim materijalne vrijednosti omogućit će djeci zdraviju i raznovrsniju ishranu.

U svim predškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine provodi se projekat pod radnim nazivom „Zdravo jedi, zdravo rasti“. U tom smislu, i ova današnja posjeta i donacija će se uklopiti u sve te procese koji se vode ne samo u našoj ustanovi nego i u svim drugim ustanovama. Ova donacija će omogućiti još bolju, raznovrsniju i bogatiju ponudu, a prije svega zdraviju ishranu za djecu, rekao je Hajrudin Mehanović

Kako je istaknuto tokom razgovora, gradačački pčelari u narednoj godini planiraju izgradnju pčelarske kuće i otvaranje oglednog pčelinjaka kako bi omogućili djeci i njihovim roditeljima da se upoznaju sa pčelarskom praksom.


U Dječijem obdaništu “Kolibri” djeluje i dječija grupa „Pčelica“, i to je bio povod da ih posjete i članovi udruženja pčelara iz Gradačca. A šta o pčelama znaju djeca iz odgojne grupe „Pčelica“ poslušajte u rubrici Radio Gradačca „Ko pita ne skita“.


 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube