Najnovije vijesti

Ministar Baraković u posjeti Gradačcu: Kako napuštene školske objekte staviti u funkciju razvoja lokalne zajednice

13/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Ministar Baraković u posjeti Gradačcu: Kako napuštene školske objekte staviti u funkciju razvoja lokalne zajednice
GRADAČAC

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković jučer je posjetio Grad Gradačac i zajedno s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem održao radni sastanak. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim temama vezanim za školstvo i o prenamjeni i kvalitetnijem iskorištavanju neiskorištenih školskih objekata na području grada Gradačac.

Na području grada Gradačac postoji nekoliko školskih objekata koji dugi niz godina su napušteni, devastirani i ne koriste se u svrhu školstva.  Ti objekti gube važnu funkciju i suočavaju se i s pitanjem daljnje namjene u budućem periodu.

Na sastanku se razgovaralo i o perspektivnim objektima koji su vlasništvu Ministarstva obrazovanja i nauke TK kao što je objekat „Stare Gimnazije“ koji se nalazi u sklopu nacionalnog spomenika „Stari grad“ u Gradačcu kojeg je potrebno prenamjeniti i spriječiti od daljeg devastiranja.

Zaključak razgovora je da se u narednom periodu poduzmu sve pravne mjere i radnje koje će doprinijeti kvalitetnijem korištenju ovih objekata na području grada Gradačac. Nakon radnog sastanka delegacije su obišle teren gdje su se i direktno mogle uvjeriti u stanje gore navedenih objekata.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube