Najnovije vijesti

Mirni protest građana Gradačca zbog stalnih poskupljenja

06/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Mirni protest građana Gradačca zbog stalnih poskupljenja
GRADAČAC

I građani Gradačca, iako u manjem broju nego se to očekivalo, izašli su na mirne proteste kako bi ukazali na teško stanje u državi izazvano sve češćim poskupljenjima.

Građani su se organizovali na društvenim mrežama kako bi danas širom Bosne i Hercegovine pokazali nezadovoljstvo prema vlasti.  Razlog okupljanja su visoke cijene goriva, svakodnevna poskupljenja i udari na novčanike građana, ali i povećanja plata imenovanim zvaničnicima.

U izjavi za Radio Gradačac kažu da je život sve teži i da stalna poskupljenja znatno utiču na standard građana. Ističu i da bi protesti skupovi širom Bosne i Hercegovine trebali dati rezultata i da će se bh. vlast ugledati na susjedne zemlje gdje se poduzimaju mjere za zaštitu standarda građana zbog prisutne inflacije.

Razgovarali smo sa našim sugrađanima o motivma izlaska na mirne proteste, koga smatraju odgovornim za trenutno stanje u BiH i da li će se uskoro nešto promijeniti u našoj državi te imali budućnosti za mlade. Njhove izjave poslušajte u našem jutarnjem programu od 10:30 sati.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube