Najnovije vijesti

Mjesnim zajednicama odobreno 17 projekata ukupne vrijednosti oko 94.000 KM

21/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Mjesnim zajednicama odobreno 17 projekata ukupne vrijednosti oko 94.000 KM
GRADAČAC

U općini Gradačac danas je okončana procedura dodjele sredstava za projekte u mjesniim zajednicama. Odobreno je 17 projekata u ukupnoj vrijednosti oko 94.000 KM.

Kreirajući transparentan sistem finansiranja projekata u mjesnim zajednicama, Općina Gradačac u ovoj godini raspisala je dva poziva za prikupljanje prijedloga programa. O njima je odlučivala mješovita komisija sastavljena od članova općinske Službe za društvene djelatnosti i članova mjesnih zajednica. Donesena je odluka o finansiranju 15 projekata u 14 mjesnih zajednica (2 u MZ Vučkovci) o čemu su danas potpisani ugovori.

Dodijeljena su sredstva u iznosima od 3.000 do 7.000 KM za uređenje društvenih domova, javnih površina, sportskih objekata i slično. Naknadno su projektom obuhvaćene još dvije mjesne zajednice koje su osigurale dio vlastitih i sredstva drugih nivoa.

Danas su sa šest mjesnih zajednica potpisani i protokoli iz Projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, koji provodi UNDP na inicijativu vlada Švicarske i Švedske. Dosadašnji rezultati Projekta su dobri, današnja je ocjena implementatora, ali i korisnika projekta.

Zahvaljujući dosadašnjem radu i pozitivnim iskustvima, Općina Gradačac i mjesne zajednice uključene u projekat očekuju da će i u narednom periodu ostvariti kvalitetnu saradnju sa međunarodnim donatorima.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube