Najnovije vijesti

Mještani Lukavca Gornjeg pokrenuli akciju izgradnje kuće za porodicu Bilajac, humane ljude pozivaju da im se pridruže

12/09/2017 | objavio Radio Gradačac
Mještani Lukavca Gornjeg pokrenuli akciju izgradnje kuće za porodicu Bilajac, humane ljude pozivaju da im se pridruže
Humanitarne akcije

Tročlana porodica Ibrahima Bilajca iz Lukavca Gornjeg živi u trošnoj, staroj kući bez stalnog izvora prihoda. Ibrahim, rođen 1964. godine, bio je učesnik rata tokom kojeg je ranjen. U postratnom periodu to je uticalo na njegov radni angažman, pa i danas radi samo povremene slabo plaćene poslove, baš kao i njegova supruga. Takva situacija posebno je teška za njihovu kćerku, koja je krenula u 2. razred osnovne škole.

Ibrahim je više puta bezuspješno aplicirao ka Ministarstvu za boračka pitanja kako bi dobio sredstva za izgradnju kuće, što ga posebno boli. Ovakvu situaciju odlučili su promijeniti mještani MZ Lukavac Gornji koji su započeli izgradnju nove kuće. Nakon pripremnih radova i postavljanja temelja započelo je zidanje objekta u neposrednoj blizini stare kuće. Uskoro se očekuje izlivanje prve ploče, a uporedo s tim odvija se akcija prikupljanja materijalnih sredstava, građevinskog materijala, stolarije i svega što bi doprinijelo uspjehu ove akcije.

MZ Lukavac Gornji u ovu svrhu otvorila je žiro račun broj 3386002505821724 kod UniCredit bank. Telefon za kontakte i dogovor 061/ 705 – 555 (Safet Bajramović). Pozivamo pojedince, udruženja i privredne subjekte da svojim prilozima omoguće siguran krov nad glavom za porodicu Bilajac.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube