Najnovije vijesti

Mlade odbojkašice Crvene zvezde pobjednice turnira u Gradačcu

15/01/2017 | objavio Radio Gradačac
Mlade odbojkašice Crvene zvezde pobjednice turnira u Gradačcu
Odbojka

Odbojkaški klub „Kula-Gradačac“ bio je organizator Trećeg memorijalnog odbojkaškog turnira “Branka (Ojdanić) Omeragić”. Turnir je organizovan u znak sjećanja na dugogodišnju odbojkašicu i kapitena ekipe  iz Gradačca, te nekadašnje reprezentativke Jugoslavije.

Pored domaće ekipe, na turniru su učestvovale odbojkašice iz Modriče, kluba u kojem je igrala Branka (Ojdanić) Omeragić. Po prvi puta su se takmičile i mlade odbojkašice OK „Crvena zvezda“ iz Beograda, s kojim je Kula početkom 2016. godine uspostavila saradnju.

Prvo mjesto osvojile su gošće iz Beograda koje su slavile protov Modriče i Kule sa po 2:1. Kula je savladala Modriču sa 3:0 pa je domaćim odbojkašicama pripao pehar za drugo mjesto. Za najbolju igračicu turnira proglašena je kapiten Crvene zvezde Milka Stijepić.

Prelazni pehar ekipi superligaša Srbije uručio je Nihad Vejzović, predsjednik OK „Kula-Gradačac“. Pobjednički pehar i priznanje najboljoj igračici turnira uručio je Adi Omeragić, sin Branke (Ojdanić) Omeragić.

Branka (Ojdanić) Omeragić, nekadašnja reprezentativka Jugoslavije, rođena je 1957. godine u Užicu (Republika Srbija). Preminula je u Beču u 57. godini, a sahranjena je u Gradačcu.

Odbojkašku karijeru je započela u “Jedinstvu” iz Užica, a zatim igrala za Gradačac, italijanski Ascoli, Rijeku, Vukovar i Modriču. Branka Ojdanić je igrala za žensku juniorsku reprezentaciju Jugoslavije na prvenstvima Evrope 1975. i 1977.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube