Najnovije vijesti

Mladi Gradačca su za toleranciju

16/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Mladi Gradačca su za toleranciju
Udruženja građana

 

Radionica “Svjetonazor i određenje tolerancije” održana je jučer u okviru obilježavanja “Sedmice tolarancije”.

Kolacija Gradačac “Mržnja ne sada i ne ovdje” u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH, organizovala je radionicu za mlade u cilju promovisanja tolerancije, mira i prihvatanja drugog i drugačjeg.

Učestvovali su mladi Gradačca iz različitih sfera života, kao i profesori Gimanzije “Mustafa Novalić” i MSŠ “Hasan Kikić”.

koalicija-tolerancija-3Univerzalna poruka koju su poslali jeste da netolerancija vodi ka mržnji i netrpeljiovsti, te da mi kao pojedinci trebamo se angažovati na tome da živimo u duhu tolerancije i mira.

Kroz interktivno učešće i zanimljive diskusije mladi su poslali jasnu poruku da žele živjeti u tolerntnoj sredini bez mržnje i predrasuda.

koalicija-tolerancija koalicija-tolerancija-22


Generalna Skupština Ujedinjenih naroda je 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u skladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od strane članica 16.11.1995. godine.

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svjetskim kulturama, forma izražavanja i način da budemo ljudi – UNESCO-ova je definicija za toleranciju.


Kolacija Gradačac “Mržnja ne sada i ne ovdje”, i ove godine je ukazala građanima Gradačca na važnost promovisanja mira i tolerancije.

koalicija-tolerancija-5 koalicija-tolerancija-4 koalicija-tolerancija-11 Radio Gradačac/Ilda Džafić

Comments are closed.

YouTube