Najnovije vijesti

Mladi informatičari u državnom Ministarstvu komunikacija i prometa

05/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Mladi informatičari u državnom Ministarstvu komunikacija i prometa
FBiH/BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko primio je u posjetu grupu učenika osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, finaliste u izazovu „Dabar Informatičar“ koji organizacije Fondacija „Talentium“, a čiji je glavni sponzor Bit Alijansa. Među njima su bili Elmir Kujraković, učenik MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac i njegova profesorica/mentorica Nazifa Sarajlić.

Ministar Jusko čestitao je učenicima na uspjehu koji su postigli učestvujući u programu Dabar Informatičar, ohrabrujući ih da i dalje nastave da proširuju svoja znanja.

„Danas imate priliku da uđete u svijet IT inžinjera i svojim znanjem probijate granice. Informatika je sigurna budućnost u našoj zemlji i svijetu. Želim da znate da danas na birou za zapošljavanje nema niti jedan IT stručnjak, ovo je grana u kojoj možete samo da napredujete“, rekao je ministar Jusko.

Sastanku su prisustvovali i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, i Mirza Hadžić, voditelj prodaje u kompaniji Oracle.

„Dabar Informatičar izazov“ je međunarodno takmičenje koje se održava u više od 50 zemalja svijeta uz učešće više od dva miliona učesnika, a koji za cilj ima promociju informatike u svakodnevnom životu te njeno predstavljanje kao naučne discipline i budućeg zanimanja za najmlađe.

Radio Gradačac/MKP BiH/MSŠ H.Kikić

Comments are closed.

YouTube