Najnovije vijesti

Mladost, znanje, kreativnost i ljepota učenika MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac

16/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Mladost, znanje, kreativnost i ljepota učenika MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac
GRADAČAC

Povodom „Sedmice mira“, a na prijedlog Pedagoškog zavoda TK, danas je u Gradskom kinu  izvedena dramska predstava pod nazivom „Svjedok  Mujo Tica“ koju su postavili učenici MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac.

Prema riječima Muzafere Zečić, profesorice bosanskog jezika, cilj ove manifestacije je saradnja škola i druženje učenika na nivou općine, razmjena kreativnih iskustava i sklapanje novih prijateljstava. Svoju kreativnost, znanja i umijeća srednjoškolci su danas predstavili gostima, nastavnicima i učenicima OŠ „Ivan Goran Kovačić“, od kojih će mnogi, vjerovatno, svoje obrazovanje nastaviti u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.


Mlada i vesela glumačka postava na sceni je pokazala zavidno umijeće, i ne bi trebalo čuditi ako uskoro neke od njih vidimo na filmskim platnima.
Program je nastavljen predstavljanjem foto i filmske sekcije škole, koja je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja na raznim filmskim festivalima. Prikazan je film „Bosna“ autorice Selme Mešanović, učenice trećeg razreda prehrambene škole, film koji, iako jednostavnog naziva, šalje snažnu poruku kako se voli rodna gruda.


Organizator je omogućio i svojim gostima u sali da aktivno učestvuju u okviru dijela projekta „I mi smo dio planete“, te su zamolili nekoliko dobrovoljaca iz publike da im se pridruže na sceni kako bi zajedno riješili odredjena pitanja.


Najugodnije i najljepše za oči ostavljeno je za kraj programa. Prisutni su uživali u modnoj reviji koja je pripremljena kao dio vannastavnih aktivnosti učenika MSŠ “Hasan Kikić“. Učenice škole, ovoga puta u ulozi manekenki, na sceni Gradskog kina su predstavile odjevne modele nastale u školskim radionicama, što je bila prilika da upute i poziv budućim srednjoškolcima da upišu neki od smjerova ove škole.


Poruka za kraj glasila je „Neka se sedmica mira pretvori u godine druženja“, a prisutni su, puni pozitivnih utisaka i lijepih emocija, učesnike programa nagradili gromoglasnim aplauzom.

Prema pozitivnim reakcijama publike, prije svega učenika OŠ „Ivan Goran Kovačić“, može se zaključiti da je ovakva, nenametljiva i kreativna prezentacija nastavnih i vannastavnih aktivnosti, najbolja preporuka i pozivnica osnovcima da njihov mogući izbor za nastavak školovanja bude MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube