Najnovije vijesti

Monodrama „Robijaš“ u Gradačcu 1. decembra

16/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Monodrama „Robijaš“ u Gradačcu 1. decembra
KULTURA

 

Monodrama “Robijaš”, koja je nastala prije sedam godina u produkciji Centra za kulturu Zavidovići, ponovo je na bh. turneji.  Publika u Gradačcu će je moći pogledati u gradskom kinu, u subotu 1. decembra 2018. godine u 18,00 sati.

U prve dvije godine svog postojanja predstava je doživjela preko 50 izvedbi širom Bosne i Hercegovine i Švedske. Nakon umjetničke stanke monodrama „Robijaš“ ponovo će biti odigrana u gradovima širom BiH.

Monodrama ‘Robijaš’ je priča o unutrašnjim previranjima običnog čovjeka koji se nalazi u konstantnom sukobu sopstvenih nagona i u sukobu sa zajednicom koju doživljava kao prijetnju po vlastitu egzistenciju. Predstava nas tjera da preispitamo svoja načela po kojima sudimo o ljudima te da shvatimo, da kao društvo, često moramo ‘zagrebati ispod površine’ prije nego prosudimo, naveli su autori ove predstave.

“Robijaš” je tekst bosanskohercegovačkog književnika Ahmeda Muradbegovića, a adaptaciju istog te režiju predstave potpisuje Munib Milinkić. Ulogu robijaša u predstavi tumači glumac Adem Smailhodžić.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube