Najnovije vijesti

Motoristi u ponedjeljak uručuju donaciju Odjeljenju ortopedije UKC-u Tuzla

24/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Motoristi u ponedjeljak uručuju donaciju Odjeljenju ortopedije UKC-u Tuzla
FBiH/BiH

Asocijacija Moto klubova u BiH čiji su osnivači i članovi moto kluba „Zmaj 1974“ iz Gradačca organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja opreme, ortopedskih pomagala i posteljine za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Članovi Asocijacije će u ponedjeljak 28.10.2019. godine u 13 sati uručiti do sada prikupljenu pomoć Odjeljenju ortopedije UKC-u Tuzla. Donacija se sastoji od invalidskih kolica, štaka, posteljine, kompjutera i drugih predmeta, a koji su nužno potrebni ovom odjeljenju UKC-a Tuzla.

Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac će u ovoj humanitarnoj akciji  donirati po 50 jastuka, peškira i šlifera za prekrivanje bolesničkih kreveta.

Asocijacija Moto klubova u BiH ovim projektom nastavlja dosadašnje aktivnosti i humanitarne akcije. Naredna aktivnost je darivanje krvi u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla. Ovo je već tradicionalna akcija u kojoj učestvuju i članovi Moto kluba “Zmaj 1974” Gradačac.

Planirano je i održavanje Skupštine na kojoj će se razmatrati prijem tri kluba iz Krajine u članstvo Asocijacije Moto klubova u BiH.

Iz ove Asocijacije pozivaju sve registrovane moto klubove da im se pridruže kako bi zajedničkim snagama poboljšali status motorista u saobraćaju te približili ovaj vid sporta i zabave kroz svoje djelovanje svim građanima Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac / Moto klub „Zmaj 1974“ / Asocijacija Moto klubova u BiH / Foto: Arhiva

Comments are closed.

YouTube