Najnovije vijesti

Motoristi uručili donaciju Odjeljenju ortopedije UKC Tuzla

29/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Motoristi uručili donaciju Odjeljenju ortopedije UKC Tuzla
FBiH/BiH

Asocijacija Moto klubova u BiH čiji su osnivači i članovi moto kluba „Zmaj 1974“ iz Gradačca jučer su uručili donaciju Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Donacija koju je prikupilo 18 moto klubova se sastoji od invalidskih kolica, štaka, posteljine, kompjutera i drugih predmeta, a koji su nužno potrebni Odjeljenju ortopedije UKC-a Tuzla.

Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac je u ovoj humanitarnoj akciji  donirao po 50 jastuka, peškira i šlifera za prekrivanje bolesničkih kreveta.

Ovu humanitarnu akciju prikupljanja opreme, ortopedskih pomagala i posteljine za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli smo organizoval s ciljem pomoći Odjeljenju ortopedije. Mi motoristi zbog povreda često završimo upravo na ovom odjeljenju, kazao je Siniša Bakovć, predsjednik Moto kluba „Zmaj 1974“ Gradačac.

Asocijacija Moto klubova u BiH ovim projektom nastavlja dosadašnje aktivnosti i humanitarne akcije. Naredna aktivnost je darivanje krvi u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla. Ovo je već tradicionalna akcija u kojoj učestvuju i članovi Moto kluba “Zmaj 1974” Gradačac.

Radio Gradačac / Foto: fb Moto klub „Zmaj 1974“

Comments are closed.

YouTube