Najnovije vijesti

MUP TK: Tri lica lišena slobode u Gradačcu

16/01/2019 | objavio Radio Gradačac
MUP TK: Tri lica lišena slobode u Gradačcu
GRADAČAC

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva počinjenog 10.09.2018. godine nad uposlenikom “Belamionix” d.o.o. u Gračanici, kojom prilikom je otuđeno 78.606,10 KM, službenici Sektora kriminalističke policije (Odjeljenje za opći kriminalitet) su došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o: D.G. rođen 1989., A.A. rođen 1984. i N.Z. rođen 1994. godine svi iz Gradačca.

Danas postupajući po Naredbi Kantonalnog suda Tuzla, službenici SKP MUP-a TK uz asistenciju službenika OKP PU Gradačac i Jedinice za podršku MUP-a TK su izvršili pretrese porodičnih kuća, pomoćnih objekata, te kancelarija, na tri lokacije u Gradačcu i jednoj lokaciji u Gračanici, a koje koriste navedena lica.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: Automatska puška “Kalašnjikov”, osam okvira za pušku, 347 komada municije cal. 7,62 mm, dva startna pištolja, 50 komada municije cal. 9 mm, 2.550 eura (u raznim apoenima), 3.500 KM, određena dokumentacija i mobilni telefoni.

Navedena lica su lišena slobode i nakon kriminalističke obrade će uz izvještaj biti predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje, i to: D.G. o počinjenom krivičnom djelu “Pronevjera u službi” iz čl. 384. stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ FBiH u sticaju sa krivičnim djelom “Lažno prijavljivanje” iz čl. 374 stav 1, te krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala” čl. 371. stav 1 KZ FBiH, A.A. o počinjenom krivičnom djelu “Pronevjera u službi” iz čl. 384. stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ FBiH i “Pomaganje” iz čl. 33. KZ FBiH i N.Z. o počinjenom krivičnom djelu “Pronevjera u službi” iz čl. 384. Stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ FBiH i “Pomaganje” iz čl. 33. KZ FBiH.

Kako piše tuzlanski.ba, razbojnik je uz prijetnju pištoljem 10. septembra 2018. godine oko 11:40 sati zaustavio radnika firme “Belamionix” na raskrsnici kod “Robota” u Gračanici i natjerao ga da vozilom “Caddy” skrene ka mjestu Sočkovac u RS-u. Tamo je ukrao novac koji je prevožen u vozilu. Razbojnik je navodno danima pratio prevoz novca iz ovog tržnog centra, u čemu je morao imati doušnika što potvrđuje i današnje saopćenje MUP-a TK.

Radio Gradačac / MUP TK / tuzlanski.ba

Comments are closed.

YouTube