Najnovije vijesti

Na Hazni i Vidari lovili najbolji bh. sportski ribolovci

29/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Na Hazni i Vidari lovili najbolji bh. sportski ribolovci
SPORT

Gradačac je proteklog vikenda bio domaćin državnog prvenstva sportskih ribolovaca u dvije discipline.

U subotu i nedjelju na jezeru Hazna takmičili su se ribolovci u disciplini “Lov ribe hranilicom- FEEDER”, a nastupilo je 13 najboljih takmičara iz entitetskih saveza i saveza Brčko distrikta. Prva tri mjesta i reprezentaivni status  ostvarili su Amir Taletović (Tuzla) sa 8,93 kg, Rade Kelečević (Laktaši) 7,62 kg i Radovan Vučenović (Čelinac) sa ulovljenih 5,27 kg u dva dana takmičenja.

U nedjelju su na jezeru Vidara, za naslov pobjednice Otvorenog prvenstva Bosne i Hercegovine, lovile seniorke u disciplini “Lov ribe udicom na plovak”. Nastupile su takmičarke iz Visokog, Prnjavora, Banovića, Dervente, Kalesije i Laktaša, a najbolji ulov ostvarila je Maja Limaj, članica UGSRD “Klen” Banovići sa 10,79 kg ribe. Slijede dvije članice USR “Ukrina” Derventa, Saja Vidović  sa 10,24 kg i Aleksandra Milovanović sa ulovljenih 9,02 kg. Šest najbolje plasiranih sa ovog prvenstva nastupit će za reprezentaciju BiH na kupu “Jadransko – podunavskih zemalja” u Crnoj Gori, koje će se održati na Skadarskom jezeru od 22. do 24. jula.

Ovo je inače, prvi put nakon 30 godina da je Gradačac bio domaćin Državnog prvenstva u sportskom ribolovu. Osim takmičenja održanih proteklog vikenda, na jezeru Vidara će, od 16. do 18. juna, ponovo nastupiti najbolji bh. ribolovci, ovoga puta u disciplini “Lov šarana i amura”. Ovo prvenstvo održava se u tri kola, na jezerima Drenova (Prnjavor), Rama (Rama) i Vidara (Gradačac), tako da će se zbrajanjem rezultata dobiti državni prvak u navedenoj disciplini. Državni prvaci BiH u svim disciplinama stiču pravo učešća na svjetskom prvenstvu.

Dodjela domaćinstva i organizacije navedenih sportskih događaja Udruženju građana sportskih ribolovaca „Hazna“ Gradačac predstavlja priznanje gradačačkim ribolovcima za pošten rad, trud i zalaganje na obnovi i očuvanju ribljeg fonda, kao i izuzetan doprinos na unapređenju sportsko-rekreativnog ribolova u Gradačcu.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube