Najnovije vijesti

Na Obaminoj listi najboljih mladih naučnika i Ervin Sejdić iz Gradačca

20/02/2016 | objavio Radio Gradačac
Na Obaminoj listi najboljih mladih naučnika i Ervin Sejdić iz Gradačca
FBiH/BiH

 

Američki predsjednik Barack Obama imenovao je 105 mladih naučnika kojima će biti dodijeljena “Predsjednička nagradu za mlade naučnike i inžinjere”. Na listi najboljih  nalazi se i Ervin Sejdić, naučnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

 

Sejdić, rođen u Gradačcu 1979. godine, dolazi s Univerziteta Pittsburgh, a nagradu je dobio kao uspješni naučnik iz Oblasti zdravstva i pružanja zdravstvenih usluga.LISTA

 

Inače, Sejdić je nagrađen za izvanredan doprinos na naučnom polju bioinžinjeringa i upotrebe informacionih tehnologija u zdravstvu, javlja Anadolu Agency (AA).
To je velika čast za mene, i posebno veliko priznanje mog naučnog rada. Izuzetno sam zahvalan svim svojim mentorima , kolegama i mojim studentima. Bez njih, ne bih bio u stanju ostvariti nagradu“, izjavio je Sejdić, a prenosi internet stranica The University of Pittsburgh.

 

Naučnik porijeklom iz BiH je u dosadašnjoj karijeri objavio veliki broj naučnih radova, kreirao brojne patente i nagrađivan je u nekoliko navrata zbog naučnog doprinosa. Inače, Predsjednička nagrada za mlade naučnike i inžinjere, koja se dodjeljuje od 1996. godine, najveće je priznanje za mlade naučnike u Sjedinjenim Američkim Državama. Svečana ceremonija dodjele nagrada održat će se ovog proljeća u Washingtonu.

(Foto:Faktor.ba)

 

 

Comments are closed.

YouTube