Najnovije vijesti

Na području grada Gradačac sa današnjim danom nema registrovanih zaraženih koronavirusom

03/04/2020 | objavio Radio Gradačac
Na području grada Gradačac sa današnjim danom nema registrovanih zaraženih koronavirusom
GRADAČAC

Na današnjoj šestoj vanrednoj sjednici Štaba civilne zaštite Gradačac održane putem video linka, raspravljano je o trenutnoj higijensko-epidemiološkoj situaciji na području Gradačca. Od strane nadležnog epidemiologa JZU Dom zdravlja Gradačac dr. Fatime Ibranović- Hadžimehić,  Štab je informisan da su svi do sada uzeti nalazi na korona virus, uključujući i dva koja se urađena u posljednja 24 sata, dakle od 02.04. 2020. godine, negativni. Za sada na području grada Gradačac nema registrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Zamjenik direktora JZU Dom zdravlja Gradačac Teufik dr. Zahirović upoznao je članove Štaba civilne zaštite Gradačac o provedenim procedurama Kriznog štaba ove ustanove.   

Naredba izdata 28.03.2020. godine od strane Štaba CZ Gradačac stavljena je van snage. Ova naredba se odnosila da JZU Banja Ilidža od 01.04.2020. godine sve svoje kapacitete stavi u funkciju izolatorija za smještaj građana za koje se utvrdi da su pozitivni na koronavirus, bez simptoma ili sa slabijim simptomima.

Odobrena su sredstva od 20.000 KM za nabavku neophodnih sredstava za dezifenkciju i zaštitnu opremu, te potrebe za naredni period. Donesena je i naredba da Crveni križ Gradačac unutar strukture Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine obezbjedi i postavi šator ispred Dom zdravlja u Gradačcu.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube