Najnovije vijesti

Najavljen prekid u snabdijevanju vodom dijela gradskog područja – Servisne informacije za 12.03.2022.

12/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Najavljen prekid u snabdijevanju vodom dijela gradskog područja – Servisne informacije za 12.03.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:59, a zalazi u 17:54, obdanica traje 11:55 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 89 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – tokom noći zabilježeno je nekoliko manjih kvarova na niskonaponskoj mreži koji su već otklonjeni ili je njihovo otklanjanje u toku.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Iz Komunalca su najavili da će zbog izvođenja radova na rekonstrukciji azbest cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže, u dijelu gradskog područja danas doći do obustave isporuke vode od 8 do 16 sati.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježeno je krivično djelo teške krađe u ulici Hadžiefendijina i saobraćajna nezgoda na putu Ormanica – Gradačac u kojoj je 1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je -3 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 1003 mb, relativna vlažnost vazduha 34 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme u Gradačcu danas stabilno, vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 5 do 7 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon vedrije noći i neuobičajeno hladnog jutra, danju ugodnije uz blagi porast temperatura i sunčane intervale. Poželjno je toplije periode dana provesti na otvorenom, pri tome posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube