Najnovije vijesti

Najmlađi karatisti, reprezentativci Bosne i Hercegovine, ispraćeni na Balkansko prvenstvo

29/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Najmlađi karatisti, reprezentativci Bosne i Hercegovine, ispraćeni na Balkansko prvenstvo
Borilački sportovi

Naši najmlađi karatisti, članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa područja Tuzlanskog kantona, danas su otputovali na Balkansko prvenstvo koje će se od 31. maja do 2. juna održati u Istanbulu u Turskoj. Zahvaljujući svojim rezultatima 32 takmičara iz našeg kantona ostvarila su pravo i izborila svoje mjesto u državnoj karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Izuzetno nam je zadovoljstvo ispratiti naše najmlađe karatiste na ovo veliko takmičenje i zaželjeti im sreću i uspjeh na takmičenju. Ne sumnjamo da će oni Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najboljem svjetlu. Vlada Tuzlanskog kantona, svjesna odricanja kako ovih mališana, tako i njihovih roditelja, a želeći pomoći da se ostvari i što bolji rezultat s jedne strane, te da sam odlazak na ovo prvenstvo bude poticaj za još intenzivniji rad i zalaganje u narednim će danima iznaći način da proporcionalno, svakom od naših članova Reprezentacije snosi dio troškova odlaska i učešća na prvenstvu, kazao je danas premijer Halilagić.

Ispraćaju na ovo veliko takmičenje danas su prisustvovali predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, premijer Kantona Irfan Halilagić, ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić i bivši karate reprezentativac, a danas ministar trgovine, turizma i saobraćaja Denis Bećirović.

Kantonalno ministarstvo kulture, sporta  mladih i Vlada Tuzlanskog kantona su do sada više puta podržavali međunarodne nastupe svih naših reprezentativnih selekcija. To je naša moralna obaveza. Tako smo odlučili da i našim najmlađim karatistima, našim najmlađim ambasadorima, prepoznamo njihov trud i zalaganje, te da im uz finansijsku podršku danas zaželimo i uspjeh na takmičenju u Turskoj, rekao je na ispraćaju ministar Gazdić.

Podsjećamo, na spisku reprezentativaca dječije karate reprezentacije Bosne i Hercegovine za odlazak na Balkansko prvenstvo u Istambulu nalazi se pet karatista iz Gradačca. Oni su plasman u karate reprezentaciju BiH ostvarili na državnom prvenstvu za djecu održanom krajem aprila u Zenici.

Članovi KBS „Zmaj“ Gradačac,  Imran Ahmetagić i Nazif Jašarević su prvaci Bosne i Hercegovine u karateu u disciplini kate. Ajnur Šaldić je osvajač bronzane medalje na prvenstvu Bosne i Hercegovine za djecu u disciplini kate.

Na reprezentativnom spisku su i dva člana Karate kluba „Tempo“ Gradačac. Elvir Halilbašić je viceprvak Bosne i Hercegovine u karateu, borbe dječaci 12 godina -52 kg, dok je Ajnur Ibrahimović osvajač bronzane medalje u kategoriji borbe dječaci 12 godina +52 kg

Oni bi trebali nastupati na balkanskom prvenstvu u Turskoj koje će se održati od 31.05. do 02.06.2024. godine.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube