Najnovije vijesti

Najveća pobjeda, 150 mladih rukometaša na jednom mjestu

30/01/2017 | objavio Radio Gradačac
Najveća pobjeda, 150 mladih rukometaša na jednom mjestu
Rukomet

U subotu, 28.01.2017. godine, RK “Speed” je bio domaćin turnira, na kojem su, pored domaćina, učestvovali rukometni klubovi “Sloboda” Tuzla i “Gračanica” iz Gračanice. Ekipe su nastupile sa po četiri selekcije uzrasta od 8 do 17 godina. Odigrano je 12 utakmica, uz međusobno druženje i sklapanje novih prijateljstava u fer i sportskom duhu.

Iz RK “Speed” se zahvaljuju gostima na dolasku i poštovanju termina odigravanja utakmica, publici i roditeljima, kako domaćim, tako i gostujućim, na podršci s tribina. Sportskim prijateljima i roditeljima naše djece na finansijskoj potpori za organizaciju, sudijama na fer i korektnom suđenju, službenim licima za zapisničkim stolom, te svim momcima (iz naše najstarije grupe) koji su pomogli u organizaciji ovog takmičenja.

Rezultate namjerno nećemo ovaj put pominjati, jer je turnir bio prijateljskog karaktera. Sve ekipe su imale približno isti skor pobjeda i poraza, a najveća pobjeda i smisao ovog turnira je što se na jednom mjestu okupilo 150 mladih rukometaša, koji su budućnost ovog sporta u našem gradu, kantonu i državi.

Rukomet je u subotu pobijedio u Gradačcu!

 

 

Radio Gradačac / RK “Speed” / Foto Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube