Najnovije vijesti

Nakon 10 godina gradačački rukometaši će ponovo ići na pripreme van Gradačca

06/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Nakon 10 godina gradačački rukometaši će ponovo ići na pripreme van Gradačca
Rukomet

Nakon duge ljetne pauze sinoć je Rukometni klub Gradačac počeo sa pripremama za narednu sezonu.

Na press konferenciji održanaoj u sali za sjednice Gradačačkog sajma prisutnima su se obratili predsjednik kluba Edin Zrnić, potpredsjednik Nahid Klopić, kapiten Fatmir Sarajlić i trener Dado Doborac. Oni su sportsku javnost i ljubitelje rukometa u Gradačcu upoznali sa planovima i aktivnostima u narednoj sezoni. Kako se moglo čuti, gradačački rukometaši nakon 10 godina ponovo imaju uslove za odlazak na pripreme van Gradačca. Ekipa će 5 dana boraviti u Kamenici kod Zavidovića gdje će im na raspolaganju biti vrhunski uslovi za rad i pripreme za narednu sezonu u 1. ligi Federacija BiH.

Nakon press konferencije, ekipa je odradila i prvi trening na gradskom poligonu Luke. Treneru Dadi Doborcu se odazvalo 16 igrača, a tokom ove sedmice se očekuje da im se priključi i ostalih 6 igrača koju su ostali na produženom ljetnom odmoru. Ukupno bi na raspolaganju trebao imati 22 igrača.

Ekipa će do polaska na pripreme trenirati u Gradačcu na dobro poznatim lokacijama, gradskom poligonu, jezerima Vidara i Hazna, te u kompleksu Stare Banje.

Radio Gradačac / RK Gradačac / Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube