Najnovije vijesti

Nakon preokreta Zvijezda savladala Igman

17/03/2019 | objavio Radio Gradačac
Nakon preokreta Zvijezda savladala Igman
Nogomet

 

Zvijezda je nakon preokreta savladala konjički Igman sa 2:1 na stadionu Banja Ilidža.

Ekipa Mileta Lazarevića je od početka utakmice krenula agresivno ali su gosti prvi došli u vodstvo nako greške golmana Branislava Ružića, koji je van kaznenog prostora loše reagovao glavom. Ivan Sulić je iskoristio pruženu šansu i doveo Igman u vodstvo (0:1) pred kraj prvog poluvremana. Isti igrač je u 53. minuti morao u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

Zvijezda je pojačala napade ka golu Aldina Ćemana i na ubačaj Saše Maksimovića glavom odlično reaguje Stefan Janjić za poravnjanje rezuzltata na 1:1. U skok šutu Janjić je zadobio povredu i nako ukazane ljekarske pomoći upućen je u gradačački Dom zdravlja. Zbog loma jagodične kosti transportovan je u UKC Tuzla gdje bi uskoro trebao biti operisan.

Konačnih 2:1 djelo je Maksimovića koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru Igmana i pogodio za vodstvo i pobjedu Zvijezde.

Zvijezda – Igman 2:1 (0:1)

Gradačac, stadion: Banja Ilidža. Gledalaca: 200. Sudija: Haris Salkić (Sanki Most).

Strijelci: 0:1 Sulić (41.), 1:1 Janjić (72.), 2:1 Maksimović (77.).

Žuti kartoni: Petrović, Jazvin, Antić (Zvijezda), Sulić, Hrvanović, Žerić (Igman).

Crveni karton: Ivan Sulić (drugi žuti, 53.).

Igrač utakmice: Saša Maksimović (Zvijezda).

Zvijezda: Ružić, Petrović, Vučić (53. Šarić), Lukić, Janjić (74. Kurtalić), Antić, Šarkanović (86. Unkić), Vulić, Maksimović, Jazvin, Đekić. Trener: Mile Lazarević.

Igman: Ćeman, Lukomirak, Hrvanović (73. Smajić), Savinović, Žerić (67. Hrvat), Rodrigo, Oglečevac, Šehić, Sulić, Tatar (56. Graho), Pendek. Trener: Nedim Jusufbegović.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube