Najnovije vijesti

Narednog vikenda fra Lovrina Mlada nedjelja u Turiću

29/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Narednog vikenda fra Lovrina Mlada nedjelja u Turiću
Vjerske zajednice

Kako informišu iz Župe svetog Ilije proroka – Turić, u subotu, 31. kolovoza, u 17 sati započinje fra Lovrina Mlada nedjelja u Turiću kod kapele mučeništva (Staro Selo – Turić). Sutradan, u nedjelju- 1. rujna, u 11 sati biće služena sveta Misa na turićkom groblju kod groba fra Lovre mučenika, Sluge Božjega.

– Ovo je prilika za svetu ispovijed i moljenje krunice te obred preminuća fra Lovre Milanovića, Sluge Božjega. Slijedi križni put i procesija sa slikom Lovrinom, te dolazak na groblje-grob mučenika fra Lovre gdje će se slaviti Sveta Misa, koju će predvoditi fra Damir Pavić, tajnik provincije Bosne Srebrene u koncelebraciji s prisutnim misnicima. Ovo je već 35. godina da se na zadnju subotu u kolovozu štovatelji fra Lovrini okupljaju i mole za njegovu skoru beatifikaciju i preporučaju mu sve svoje duhovne i tjelesne probleme, a preko 200 godina narod ga časti i pohađa. Očekujući duhovnu potporu hodočasnicima (ispovijed) i sudjelovanje u koncelebraciji, rado vas pozivamo na ovo pokorničko slavlje bez uobičajene svjetske halabuke, navodi se u obavještenju iz Župe Turić.

Toplo Vas molim, preporučite svojim župljanima ovaj događaj da tako  mnogi upoznaju ovoj našeg skorog blaženika, a potekao je i živio i mučenički preminuo u ovoj našoj Bosni i Hercegovini i Posavini, poručio je Ilija Matanović, župnik Župe svetog Ilije proroka – Turić.

Radio Gradačac / Ilija Matanović, župnik / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube