Najnovije vijesti

“Naša riječ je naša slika” radionice kreativnog pisanja i fotografije

19/12/2019 | objavio Radio Gradačac
“Naša riječ je naša slika” radionice kreativnog pisanja i fotografije
GRADAČAC

Realizujući aktivnosti u PRO Budućnost projektu u nedjelju, 15.  decembra 2019. godine, u  Gradačcu je održana  radionica kreativnog pisanja i fotografije. O elementima fotografije i filma, planu snimanja, kompoziciji, svjetlosti i još mnogim elementima fotografije i  montaže, učesnici radionica su se mogli upoznati, ali  zatim i praktično primjeniti  prilikom snimanja video materijala.

Mladi iz Gradačca uz podršku voditeljica radionica Sanje Hajdukov i Sanje Horić imali su priliku da uče i sami naprave prve korake kako pisati, naći motiv i inspiraciju, i kako nastale fotografije sa aktivnosti projekta pretočiti u video materijal u montaži.

 – Bila je to prilika da se još jednom prisjetimo prethodnih aktivnosti projekta posjete kulturno-historijskim spomenicima Gradačca,  posjete Samostanu u Tolisi,  Vladičinom dvoru i Erazmo centru u Tuzli. Bolje  poznavanje historijskih  ličnosti i spomenika naše prošlosti, ali i iskustva osoba koje danas svoju kreativnost nesebično koriste za stvaranje pozitivnih veza među osobama različitih vjerskih i etničkih pripadnosti, motiv je svakom pojedincu da gradi vlastitu mrežu povjerenja, prijateljstva, tolerancije. Samo tako, kada kao pojedinci razumijemo druge i drugačije,  možemo svejdočiti da smo zrela zajednica otvorena za sve ljude, poručuju iz PRO-Budućnost Radne grupe Gradačac.

PRO-Budućnost je  USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

Radio Gradačac / Pro-Budućnst Radna grupa Gradačac

Comments are closed.

YouTube