Najnovije vijesti

Nastavljena rekonstrukcija regionalne ceste Srnice – Gračanica

24/04/2020 | objavio Radio Gradačac
Nastavljena rekonstrukcija regionalne ceste Srnice – Gračanica
Tuzlanski kanton

Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona danas je uvela izabranog izvođača u nastavak radova na rekonstrukciji regionalne ceste R-460 Srnice – Gračanica kroz Srnice Gornje. Ovom rekonstrukcijom biće urađena ceta u dužini od 1.000 metara. Izvođač radova je Balegem d.o.o. Gradačac.

Kako je jučer za Radio Gradačac rekao Zijad Omerčić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK, vrijednost projekta je 823. 000 KM.  Sredstva za ove namjene bila su na čekanju zbog neriješenih imovinskih odnosa.

– Za neka tri mjeseca mi iz Direkcije smo u saradnji sa resornim ministarstvom i gradskom upravom Gradačac riješili imovinske odnose  i započeli smo rekonstrukciju ove dionice. Ono što još trebamo naglasiti da Direkcija po planu koji je na početku godine usvojila Vlada TK, nakon završetka ove dionice, ima još 900 metara u toku ove godine da se rekonstruiše, kazao je Zijad Omerčić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Regionalna cesta Srnice  – Gračanica od značaja je, kako za Gračanicu i Gradačac, tako i za cijeli Tuzlanski kanton.

Sa svoja dva kraka izlazi na dvije magistralne ceste. Na jednom kraku izlazi na magistralnu cestu M 18 koja dalje vodi prema Šamcu, Brčkom i Orašju, tačnije prema graničnim prijelazima, i na drugu stranu prema Tuzli. Sa drugim krakom izlazi na magistralnu cestu M4 Tuzla – Doboj. Također, ukršta se i sa regionalnom cestom R461 Srebrenik – Bukva. Treba reći da je ova cesta zadnji put rekonstruisana 1985-90. Ako znamo da je vijek trajanja rekonstruisane ceste 20-25 godina, i sa te strane vidimo neophodnost njene rekonstrukcije, istakao je Omerčić u izjavi za RTV TK.

Direkcija regionalnih cesta TK radi prema planu kojeg je Vlada TK usvojila na početku godine bez obzira na pandemiju koronavirusa. Trenutno je aktivno šest gradilišta i epidemija koronavirusa neće pokvariti ambiciozan plan rekostrukcije cesta za ovu godinu. Direkcija i resorno ministarstvo imaju za cilj realizaciju preko 20 projekata.

Radio Gradačac / RTV TK

 

Comments are closed.

YouTube