Najnovije vijesti

Nastavljena vakcinacija zdravstvenih radnika u Gradačcu

22/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Nastavljena vakcinacija zdravstvenih radnika u Gradačcu
FOTO/VIDEO

Prije deset dana počeo je proces vakcinisanja protiv koronavirusa zdravstvenih radnika na području Tuzlanskog kantona. Vakcinu proizvođača AstraZeneca, koju je donirala Republika Srbija, do danas je primilo 20 zdravstvenih radnika Doma zdravlja Gradačac. 

Nakon pauze zbog odluke Odbora za koordinaciju provođenja Plana vakcinisanja protiv COVID-19 da se privremeno stopira vakcinacija AstraZeneca vakcinama u Federaciji BiH danas je nastavljena vakcinacija zdravstvenih radnika u Gradačcu. Među 30 vakcinisanih zdravstvenih radnika je i deset uposlenika JZU Banja „Ilidža „Gradačac. Vakcinu je primila i direktorica Doma zdravlja Gradačac dr. Alma Šakić.

Do sada je ukupno vakcinisano 50 zdravstvenih radnika. Proces vakcinacije bi trebao biti kontinuiran i u narednom periodu se očekuje da će vakcine biti dostupne uposlenicima ostalih javnih službi i stanovnicima Gradačca.

U tv prilogu o procesu vakcinacije zdravstvenih radnika govori specijalista epidemiologije dr. Fatima Ibranović-Hedžimehić,  rukovodilac Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradačac.

Radio Gradačac

 

 

 

Comments are closed.

YouTube