Najnovije vijesti

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Gradačcu

16/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Nastavljeni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Gradačcu
GRADAČAC

Rekonstrukcija azbest cementnih cijevi,cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže kao jedna od četiri komponente Projekta vodosnabdijevanja Gradačac se odnosi na zamjenu cijevi u dužini od oko 40 kilometara koja je planirana da traje tokom 2021. i 2022. godine. Izvođač radova na pomenutom projektu je konzorcij: “BUK PROMET” doo Bijeljina i “BALEGEM” doo Gradačac.

Prema planiranoj dinamici radova i prema aktuelnom termin planu trenutno se radovi izvode u nekoliko ulica i mjesnih zajednica. Radovi se izvode u naselju Rakija u ukupnoj dužini od 2.350 metara te dio ulice Mustafa Novalić  u dužini od 1.250 m i u mjesnim zajednicama Škorići i Bagdale-Ahmetaši.

Zaključno s julom 2021. urađeno je oko 7,7 kilometara primarne i sekundarne mreže na području grada Gradačac.

Obzirom na kompleksnost uslova izvođenja radova u gradskoj zoni, a naročito radi činjenice da se jednim dijelom radi o rekonstrukciji azbest-cementnih cijevi, (koje su štetne po zdravlje ljudi) mole se građani da se ne približavaju gradilištima radi vlastite sigurnosti.

Građani grada Gradačca se mole za strpljivost prilikom izvođenja radova da bismo u konačnici imali bržu i efikasniju realizaciju ovog projekta što će se direktno odraziti na kvalitetnije vodosnabdijevanje, saopćeno je iz Gradske uprave.

 

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube