Najnovije vijesti

Nedim Okanović najbolji igrač turnira pretpionira NS FBiH

26/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Nedim Okanović najbolji igrač turnira pretpionira NS FBiH
Nogomet
U Sarajevu je na stadionu FK Igman Ilidža odigran deseti po redu turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih nogometnih saveza u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH i podršku Nogometnog saveza BiH. 
Na turniru je učestvovalo devet pretpionirskih prvaka iz devet kantona, sa izuzetkom NS Posavske županije-Orašje koji nije imao svog predstavnika, saopćeno je iz NS FBiH.

Na turniru su učestvovali: FK Goražde, NK Mladost Polje Cazin, HŠK Posušje, FK Radnik Donji Vakuf, FK Sarajevo, HNK Tomislav Tomislavgrad, FK Velež Mostar i NK Zvijezda Gradačac.

Pobjednik desetog turnira pretpionira je Fudbalski klub Velež Mostar, koji je u finalnoj utakmici savladao NK Mladost Polje Cazin rezultatom 3:0. Treće mjesto zauzeo je NK Zvijezda Gradačac, koji je u utakmici za treće mjesto bio bolji od HŠK Posušje slavivši pobjedu od 1:0.

Najbolji strijelac turnira bio je Hamza Adžagić iz FK Velež. Za najboljeg vratara turnira proglašen je Patrik Kovač (HŠK Posušje), dok su treneri svih klubova za najboljeg igrača turnira proglasili Nedima Okanovića iz NK Zvijezda Gradačac. 

NK Zvijezda je igrala u grupi B u kojoj je najbolja bila ekipa Maldost Polje iz Cazina sa kojim je tim iz Gradačca odigrao bez pogodaka (0:0). Isti rezultat je bio i u duelu protiv FK Sarajevo. Zvijezda je u grupnoj fazi upisala pobjede 1:0 protiv FK Goražde (strijelac Anes H.Mehmedović) i 4:0 HNK Tomislav (Nedim Okanović 2 pogotka, Anes H.Mehmedović i Amar Osmanović po 1). 

U utakmici za treće mjesto Zvijezda je pogotkom Anesa H.Mehmedovića slavila protiv Posušja.

Radio Gradačac / NS FBiH / Foto galerija: Nogometni savez Federacije BiH

Comments are closed.

YouTube